bokhandlarn.blogg.se

2016-04-25
09:00:00

Vad jag gör i Vietnam

Nutricare är ett relativt nytt lokalt företag som specialiserar sig på att ta fram näringsersättning till de som behöver. Här har jag snart spenderat fyra veckors tid, så det kanske är passande att skriva lite om vad jag gör om dagarna.
Lite av Nutricares produkter
 
När jag kom hit var varket chefen för Nutricare, eller chefen för Research and Development department (där jag sitter) här. Det började därför lite smått med att jag skulle hjälpa Tuyen att ta fram vilken den bästa temperaturen var för att få in D-vitamin i gummiebjörnar. Ni vet, en sån där enkel sak som man kan göra på en eftermiddag... Det hjälper ju inte att det verkar vara galet hemligstämplad information. Typ alla berättar ATT man kan förstärka mat med näring, men HUR nä det går inte att säga förstår ni. Risken är ju att alla går runt och lägger in näring till sina barn och då går ju jorden under som ni vet.
Gummie bears 
 
Okej så när chefen dök upp några dagar senare fick jag mig två andra uppdrag:
 
1) Fixa den engelska hemsidan. Den är rätt google translate:ig så jag fixar grammatiken, meningsuppbyggnaden etc.
2) Påbörja ett surveillance system över mjölkpulverkonsumptionen i Vietnam. Jag gör då själva grundarbetet, eftersom jag bara är här i en månad. Jag har suttit och jämfört olika indikatorer och provincer för att hitta ställen att börja systemet. För att fatta mig kort.
 
Kollegorna är väldigt snälla, även om majoriteten inte vågar prata med mig. Men det gör inget, vi kör kroppspråk och leenden. De som pratar engelska med mig har jag väldigt kul med.
 
I fredags firade vi alla som fyller år i april.
 
Maten är galet god! Lämnar alltid Nutricare proppmätt! (Who would have thought an enterprise called Nutricare knows good food)
 
Imorgon ska jag och Trang besöka The Factory där produkterna tillverkas. Ska bli spännande!
Trang och Tuyen
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: