bokhandlarn.blogg.se

2017-04-30
18:44:59

Helgerna med Anja del 1.

Första månaden spenderade jag mycket av mina helger med Anja, en vän från Tyskland som jag träffade i Vietnam och som sen befann sig ett tag i Sverige och nu också praktiserade i London. Man brukar säga att världen är liten men common! 
 
I alla fall, det var ett tag sen så minns inte allt i detalj, så vi låter bilderna tala. Första gången var jag rätt förkyld så vi gick mest runt, fikade lite och sen behövde jag åka hem och vila. Inte så mycket bilder med andra ord. (Klicka på bilderna för att förstora).
 
 
Bild 1. Buckingham Palace. Bild 2. Någon guldig staty vid Buckingham Palace.
 
Vi gick förbi Green park. Häng med nu. Det visade sig att den parken var där vi möttes första gången men ingen av oss kopplade det. Det var också parken jag och Andreas gick vid när vi var här för min intervju. Parken ligger precis vid Buckingham Palace. Det var då, DÅ jag började få lite lokalkänsla.
 
Sen hittade vi FÅGELPARKEN. Även känd som St Jame's Park! Blev så kär i alla tokiga fåglar att jag även tog Andreas och Anneth dit (de bilderna är lite bättre så ni får vänta tills det inlägget).
     
Bilderna är som sagt inte de bästa men några fåglar blev det. Jag beundrar särskilt deras fötter, de ser nästan inte äkta ut. Och fågeln som dyker i bild 3, ungefär så jag ser ut när jag försöker mig på vardagssysslor. 
 
Eftersom det tar otroligt lång tid att ladda upp bilderna tror jag att jag gör korta och många inlägg istället. Ska försöka (på riktigt) att uppdatera oftare nu min SISTA månad i London. Har vart så galet trött den senaste veckan (okej, utgå från att jag ALLTID är trött men ibland är jag trött av olika anledningar) då jag håller på att rekrytera en utvärderare till ett projekt i Nigeria. Ungefär som man säger att man lär sig mycket om hur man är en människa av att jobba i butiker och snabbmatsrestauranger så lär mig sig en hel del av att rekrytera (till exempel hur man undviker att slita av sig håret för att 80% av alla ansöknigar har absolut INGET med tjänsten att göra).
 
2017-04-17
15:23:00

Vad sägs som lite bilder?

En av anledningarna till att det tar lite tid för mig att blogga är bilderna. De tar sån energi. Fota, välja, lägga in, ladda upp, beskriva gaaah det tar inte slut. Men nu samlar jag här ett inlägg med lite bilder från min första tid här (klicka på bilderna för att göra dem större)
 
Min andra dag i Greenwich
Bilderna visar när jag går på upptäcksfärd för att kolla in Greenwich och Isle of Dogs. Bild ett visar några hus från Isle of Dogs, bild två visar ingången till tunneln mellan Greenwich och Isle of Dogs som går måååånga meter under vattnet. Bild tre visar hur det ser ut precis när man kommer upp från tunneln i Greenwich, gamla hus och en stor tom yta. Soligt men blött på marken efter en tidigare regnskur. 
 
Vägen till jobbet
Det tar som sagt ca en halvtimme att gå till jobbet. Oftast är det fint väder så jag brukar föredra att gå.På bild ett ser vi den så kallade "River walkside" då det funkar fint att gå längs Themsen. På bild två en massa fåglar. Little did I know hur mycket fåglar jag sen skulle stöta på vid St Jame's Park, men mer om det senare. Bild tre är parken precis innan jag ska ta gångtunneln till Greenwich. Mycket grön, mysig och fullt av hundar. 
 
 
2017-04-16
14:53:21

Fem-gänget kör glutenfritt och lär ut om Brexit

När jag är ledig brukar jag gå till Greenwich. Börjar dock bli lite överbefolkat då det är ett väldigt mysigt ställe att hänga på när det är soligt. Och nu är det någon festival där. Jag har tänkt ganska dumma tankar som jag ofta tänker när folksamlingar bestämmer sig för att sega, ta all plats och helt enkelt inte fattar att man inte kan ta upp en hel väg utan att släppa förbi folk. 
 
Gick till posten för att posta lite brev och vykort och gick sedan till Waterstones för att kolla böcker och fika på deras café. Burkar ta en scone och en kanna te. Så mysigt, har ett klippkort på teét nu. 
 
Det har blivit en del böcker sedan jag kom hit. Det är det bästa med ensamheten tycker jag. Jag kan gå in i bokhandlar i flera timmar och bara vända och vrida utan att känna stress för att det känns som att personen jag är med vill göra något annat. Jag har också ett mysigt Public Library några minuter från där jag bor. 
 
När jag kom hit för en intervju blev det ganska tydligt hur humorn ter sig i detta land. Så gott som varenda tidningsrubrik är en ordvits och det har släppts en fortsättning på Fem-gänget av Enid Blyton (skriven av Bruno Vincent) som tar upp viktiga ämnen såsom att prova glutenfritt, sluta dricka alkohol, eller när de glömde Mors dag. Jag vet inte varför men har en stark känsla av att någon av dessa böcker kommer ligga i min resväska hem. They speak to me on a personal level.